Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

          ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.....   
  "ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ"





          Το πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας που αφορά στην μεταφορά και αντικατάσταση της παιδικής χαράς φτάνει στην υλοποίηση του αφού η Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε ότι εντός του έτους και το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο θα έχει ολοκληρώσει το έργο. Επίσης, αναφέρουμε και ένα σοβαρότατο θέμα που ζητάει άμεση λύση.

Τα καλά και ευχάριστα νέα για την παιδική χαρά προκύπτουν και από την τηλεφωνική επαφή του Προέδρου του Συλλόγου μας με τους συνεργάτες και τον ίδιο τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, ο οποίος ξεκαθάρισε διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια που απαιτούνται για το συγκεκριμένο έργο και ότι εντός του έτους και μέχρι τον Αύγουστο θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά και η αντικατάστασή της σε νέο ασφαλές σημείο, καθώς και η ανάπλαση του χώρου που καταλάμβανε, με συνέχιση της πλακόστρωσης και δενδροφύτευση ώστε να υπάρχει ομοιομορφία με την υπόλοιπη πλατεία.

 Ολοκληρώνεται έτσι και μετά την δέσμευση του Δημάρχου για υλοποίηση, ένα μεγάλο και πάγιο αίτημα που από την επανασύσταση του Συλλόγου μας, το είχε θέση σε πρώτη προτεραιότητα και αναζητούσε την επίλυσή του και προσπαθούσε να το αναδεικνύει με όλη την σοβαρότητα του και με κάθε τρόπο προς την Δημοτική και Κοινοτική Αρχή, κάνοντας πολλαπλές γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις.

 Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε το 2020, ότι είχαμε εξαιρεθεί από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” και δεν βρισκόμασταν στα επιλέξιμα χωριά που εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα που αναβάθμιζε τις παιδικές χαρές.

Αμέσως ο Σύλλογος μας αντέδρασε προφορικά και με γραπτό λόγο και έστειλε υπόμνημα προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου (Αρ. Πρωτ. 7434/21.09.2020) ζήτησε την ένταξή μας στο πρόγραμμα, καταδεικνύοντας το μεγάλο της πρόβλημα.

Το γραφειοκρατικό όμως σύστημα μας άφησε εκτός προγράμματος αντικατάστασης που έπρεπε και όχι αναβάθμισης, παρόλη την αχρηστία λόγω της παλαιότητάς της, που την έκρινε έτσι και αλλιώς ακατάλληλη και εκτός προδιαγραφών ασφαλείας, γιατί λέει .... δεν είχε υποβληθεί αίτηση... κλπ.

Για το ίδιο θέμα, επανήλθαμε ως Σύλλογος με νέο υπόμνημα (Αρ. Πρωτ. 2602/15.04.2021) προς την Δημοτική Αρχή όπου πρωταρχικό θέμα πάλι, μαζί με μια σειρά και άλλων θεμάτων που αφορούσαν στις συνθήκες καλυτέρευσης και βελτίωσης της διαβίωσης των χωριανών μας, να είναι πάλι η παιδική χαρά διότι η κατάστασή της δυστυχώς χειροτέρευε. Θέσαμε ξανά το πρόβλημα και επιστήσαμε την προσοχή στους αρμοδίους, για τυχόν ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί, διότι τα παιδιά μας συνέχιζαν να παίζουν στην παιδική χαρά αγνοώντας φυσικά τους κινδύνους.

 Θα θέλαμε να καταδείξουμε και άλλο ένα σοβαρότατο θέμα και ελπίζουμε το συντομότερο να έχει βρεθεί λύση.

 Ο Σύλλογος μας στις 30.11.2021 με αναφορά – καταγγελία (Αρ. Πρωτ. 11396/30.11.2021), προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, έθεσε το σοβαρότατο θέμα, παρακινώντας τον να κινήσει τις όποιες διαδικασίες απαιτούνται προς αντιμετώπιση του, που αφορά το εγκαταλελειμμένο κτίσμα, ερείπιο πλέον, και βρίσκεται λίγα μέτρα από την πλατεία μας, επί της δημόσιας οδού, στο οποίο από χρόνια έχει καταρρεύσει η κεραμοσκεπή του, έχει διαβρωθεί η τοιχοποιία του σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να αποσπώνται τμήματά της και να καταλήγουν στον δρόμο, δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους πεζούς όσο και για τα τροχοφόρα που κινούνται στο δημόσιο δρόμο και μην ξεχνάμε ότι διέρχονται βαριά οχήματα από και προς το Λιμάνι του Αστακού.

Και για αυτό το θέμα και για όλα όσα προαναφέραμε και θέσαμε στην ανακοίνωσή μας, ζητάμε την επίλυσή τους,  με την πραγματοποίηση και την εφαρμογή των υποσχέσεων που λάβαμε από την Δημοτική Αρχή, τον ίδιο τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του .

Τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μαχαιριωτών



Παραθέτουμε τα υπομνήματα που έχουν υποβληθεί ήδη στην Δημοτική αρχή:





























 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου